Communicatie met ouders

We weten dat de relatie tussen ouders en school belangrijk is. Ouderbetrokkenheid is een invloedrijke factor bij het schoolsucces van kinderen. Kinderen wiens ouders sterk betrokken zijn bij school doen het op school beter, zowel op het gebied van leerprestaties als gedrag en sociale vaardigheden. Niet voor niets is ‘Partnership met ouders’ een van onze 5 sterren. Hier hechten wij veel waarde aan en u bent dan ook altijd welkom.

Om de communicatie tussen ouders en school duidelijk te houden gebruiken wij een aantal middelen die hieronder beschreven worden.

 

SCHOOLGIDS

In onze schoolgids vindt u allerlei informatie over de werkwijze van onze school. Hieronder kunt u hem downloaden.

 

SOCIAL SCHOOLS

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Social Schools heeft echter meer functionaliteiten. Zo moet u zich inschrijven voor de leerreisgesprekken, kunt u een absentie doorgeven of de mentor van uw zoon/dochter een bericht sturen.

 

Account:

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een koppelcode om hun account te activeren. Deze koppelcode is leerlinggebonden. Heeft u meerdere kinderen dan voegt u binnen uw account voor ieder kind een koppelcode toe. Wij adviseren dat beide ouders/verzorgers een eigen account aanmaken.

 

Privacy:

Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de online omgeving van Social Schools. U heeft als ouder/verzorger alleen toegang tot de groepen van hun zoon/dochter. Wanneer u ingelogd bent ziet u de berichten die door ons naar de groep van uw kind is gestuurd. U kunt deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. Berichten zijn als privé of openbaar binnen de groep gemarkeerd. Wanneer u bij openbare berichten kunt reageren, is deze reactie zichtbaar voor alle ontvangers.

 

NAW-gegevens:

Omdat wij als school geen gegevens (bijvoorbeeld adres of telefoonnummer) mogen delen met andere ouders kunt u deze gegevens in uw profiel van Social Schools invoeren. Deze zijn dan binnen Social Schools zichtbaar in het adressenboek van ouders/verzorgers van de groep van uw zoon/dochter. Dit kan erg handig zijn als uw zoon/dochter met een andere leerling uit de klas een speelafspraak wil maken.

 

Agenda:

In de agenda van Social Schools staan de meeste activiteiten van het hele schooljaar. U kunt agendapunten rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen. Dit kunt u doen door in de app bij ‘Agenda’ te klikken op ‘Abonneren’.